Na výkonu Kyjova se podepsala především únava z náročné jarní části sezony a absence pěti stabilních hráčů. „Chyběla nám kostra týmu, která organizuje celou hru. Bez ní to vždy bude vypadat tak jako proti Blansku. Dostali jsme laciné branky. Sice jsme mohli dát mladým Čadou dva góly, ale soupeř je úplně někde jinde. S tímto týmem nemůžeme hrát krajský přebor," uvedl kyjovský kouč Alexandr Hrabal.

Ten neděli dopoledne postrádal kromě kapitána Červinka, který se o víkendu ženil, také marody Holečka, Lukáše Možíše, Přikryla a Rubíka.

I když ani Blansko nebylo na Slovácku kompletní, vypořádalo se s absencemi několika hráčů podstatně lépe. „Se zápasem jsem velmi spokojený. Protože jsme měli jistotu postupu, nečekal jsem od mého týmu takový výkon. Možná ta uvolněnost nám pomohlo k pohledné hře," řekl hostující trenér Jiří Hajský.

Zkušený kouč ocenil především přístup a výkon mladých hráčů. „Cením si toho, že za nás nastoupili v základní sestavě tři dorostenci. Všichni si zaslouží to, abychom o nich v budoucnu uvažovali. To je z dnešního zápasu pro mě nejpozitivnější," prohlásil Hajský.

Bývalý kouč Ratíškovic nemusel své svěřence ve velkém vedru nijak napomínat, hosté hráli od úvodního hvizdu s velkou chutí.

Favorita poslal do vedení už ve 4. minutě Tomáš Zouhar. Druhý gól přidal útočník Nečas, který se prezentoval parádní ranou pod břevno.

I třetí gól Blanska byl výstavní. Domácí brankář Kůřil sice zneškodnil šanci Jarůška, ale chytrý lob Nečase skončil za zády bezmocného gólmana.

Hosté mohli přidat v první půli další branky, ale jejich kapitán Bubeníček ani Nečas Kůřila v jasných šancích nepřekonali.

Kyjov zahrozil v úvodní části pouze jednou. Střídající dorostenec Čada pálil ve slibné pozici hodně vedle.

Blansko bylo i po přestávce jasně lepší. Müller s Jarůškem ještě v jasných šancích selhali, ale střídající mladík Michal Zouhar dvakrát zakončil parádní akci hostí střelou do odkryté branky.

Domácí tým mohl v závěru porážku alespoň zmírnit, ale Čada, Gebhart ani Fridricgh nedokázali dostat balon do sítě.

Kouč Kyjova si z vysoké prohry těžkou hlavu nedělal. „Jsem velký optimista, ale nebylo vůbec jednoduché dát tento tým dohromady. Dorostenci nemají zkušenosti. Je těžké naskočit do krajského přeboru mužů, který má svoji úroveň. Po tom, co se v Kyjově vloni v létě stalo, považuji za malý zázrak, že jsme udrželi krajský přebor. A to, že máme čtyřiatřicet bodů, je neuvěřitelná věc," prohlásil Hrabal.

Ten ví, na čem má v letní přestávce se svými svěřenci pracovat. „Čeká nás velmi těžká kondiční příprava. Je tristní, co my neuběháme," řekl. „Konec sezony byl pod naše možnosti. Hráči toho ale mají dost, jsou vyšťavení. Je to tím, že mladí hráči odehráli na jaře obrovské množství zápasů. Dorostenci odehráli jenom v květnu čtrnáct zápasů. To je moc i pro profesionální fotbalistu," přidal. „Všechno je to ale o tréninku. Pokud mladí hráči nebudou trénovat čtyřikrát týdně, tak na krajský přebor mužů mít nebudou," dodal Hrabal.

Zatímco Kyjov má zřejmě před sebou další těžkou sezonu v krajském přeboru, Blansko si po dvou letech znovu zahraje divizi. „Postup už jsme oslavili a o žádných dalších akcích nevím. Teď končíme, máme dva týdny volno a začneme se připravovat na divizi," dodal Hajský.

 

Zdroj:hod.denik